Trendy Tilbud

Køen var lang og ventetiden føltes endnu længere da smykkefirmaet byBiehl afholdte deres piercing event til Aarhus Festuge.

Af Magnus Vrang Thomsen
304795180_2636463756487497_1843868349689873500_n.jpg
300830084_377464307911352_8630851122484309408_n.jpg

Klokken er lidt over elleve og den syvende dag i Aarhus Festuge er så småt ved at være i gang. Festugen som er blevet afholdt siden 1965 har til formål at øge byens sammenhængskraft ved hjælp af flere hundrede kulturelle arrangementer over ti dage som tiltrækker både aarhusianere og folk fra andre byer.

 

Solen skinner på en skyfri himmel, og gaderne er fyldt med voksne på vej til arbejde og unge som holder pause fra deres skole. Der er dog stadig relativ stille på den opstillede plads på Klostertorvet. Så formentlig vil der også være roligt ved byBiehls piercing event ved deres butik på Klostergade, hvor de i anledning af festugen tilbyder huller i ørene til 60 kr. mellem kl. 11 og kl. 17. Uden for festugen skal man betale minimum 145 kr. for et hul i ørene hos byBiehl, som er et dansk smykkefirma stiftet i 2010 af Charlotte Biehl.

 

Det er dog ikke tilfældet for der er allerede en flere meter lang kø ude foran butikken, og på trods af en aftale om et interview om formiddagen, må mine højskole-kammerater og jeg stille mig bag de mange andre fremmødte unge i køen.

 

Ca. en halvanden time senere står vi endelig forrest i køen. I butikken med de lyserødt malede vægge og de mange glasmontre med diverse smykker bliver man mødt af pierceren Paula. 

 

“Vi laver ca. 100 piercinger om dagen. Det tiltrækker vildt mange at få lavet huller i ørene til 60 kr.” fortæller Paula, som netop er kommet tilbage fra en tiltrængt pause.

 

Denne påstand bliver bekræftet blandt kunderne i den lange kø.

 

“Det et godt tilbud. Jeg har tit tænkt på at få lavet flere huller i ørene, så man kan lige så godt gøre det mens der er tilbud” svarer Laura på 21, da jeg spørger hvorfor hun skal have lavet en piercing.

 

Øreringe er ikke kun til kvinder

I de seneste år er det blevet mere og mere moderne for mænd at pynte sig med smykker eller øreringe. Det plejede at være forbeholdt kvinder eller rappere, men nu har mange drenge og mænd også tilsluttet sig trenden. 

 

“Rigtig mange drenge får lavet huller i ørene hos os. Cirka en tredjedel af vores kunder er mænd” fortæller Paula fra byBiehl.

 

En af disse mænd er Lukas på 21 år fra Aarhus, som selv har haft en ørering i fem år. 

 

“Jeg tror mange drenge får det lavet, fordi begge køn synes, at det er charmerende” siger han.

 

Denne observation synes meget sandsynlig efter en dag i Aarhus, hvor de mange kunder hos byBiehl og det store antal af folk piercinger og andre udsmykninger i gadebilledet vidner om en trend der er kommet for at blive. Ihvertfald synes det sandsynligt, at byBiehls vil gentage successen med et nyt piercing event til næste år.