Fra selvlært til struktureret tegner

Christian Thrige Nielsen har altid været et kreativt mennesker, og har i de seneste par år begyndt at tage sin hobby som tegner mere seriøst. Men hjælper teknikker og deadlines overhovedet, når det gælder om at udfolde sig kunstnerisk?

Af Victor Isvik 

Valget om at gå på Odder højskole var særdeles præget af tegne faget i Christians tilfælde. Han ville gerne udfordre sig selv kunstnerisk og der var højskole en perfekt mulighed til netop dette i hans øjne.


I øjeblikket har Christian fået som opgave at lave linoleumstryk, og han mener at man får meget ud af denne metode


“Normalt skal man jo tænke sort på hvid og nu skal man tænke hvid på sort, så det bliver faktisk det omvendte af hvad man plejer, og en måde at tænke anderledes på”


Dette er blot en af de mange metoder tegne-holdet er blevet introduceret til af deres lærer Mogens Kæseler.


christian.jpg

“Vi har arbejdet meget med negative spaces, samt vores store projekt hvor vi skulle tegne forskellige følelser, hvilket var enormt fedt, da man skulle være enormt kreative og udfolde sin kunstneriske side”


Efter Christian har lært disse teknikker er han også begyndt at bruge dem i det han tegner i sin fritid. Han mener de har udviklet ham en helt del som kunstner.


“Jeg er begyndt at tænke i meget abstrakte ting og jeg overvejer hver gang hvordan jeg kan tegne outline først, fordi det giver en bedre ide om hvordan kompositionen i billedet bliver, i modsætning til hvis man tegner detaljer først, hvilket kan gøre at billedet bliver meget mudret”
Christians kunstneriske process har fuldstændigt ændret sig efter han er begyndt på Odder Højskole.


“Før højskolen og strukturen tænkte jeg ikke rigtigt på meningen med hvad jeg ville lave, når jeg begyndte på en tegning. Nu begynder jeg med 3-4 skitser og bygger derefter en tegning op omkring dem, hvor jeg før bare havde lavet en enkelt tegning, og jeg ser væsentligt bedre resultater ved mine nye metoder”


Når Christian kigger på sine gamle tegninger fra før han begyndte på højskolen, ser han klart fremskridt, og han føler sig oftere tilfreds med sig selv efter.


“Jeg er enormt glad for at se den udvikling på bare 3 måneder og det skyldes helt bestemt de nye metoder og struktur jeg har fået ind i min tegneproces”


Christian synes altså at den strukturerede tegning har gjort enormt meget godt for ham, og hans 2 år som selvlært tegner var en god bund at lægge, men han manglede bare det sidste skub, som han har fået af Mogens’ undervisning.