top of page

Film i fællesskabets ånd

Filmproduktionsfaget har stor popularitet på Odder Højskole. Niveauet er højt, og holdet producerer sammen veludviklede kortfilm med fokus på alt fra idéudvikling og storyboards til klipning, det lydtekniske og den endelige fremvisning.

Af Johanne Haugaard-Nielsen

Lucas på 21 år har valgt Odder Højskole netop på grund af deres filmproduktionslinje. ”Jeg fik mit første kamera, da jeg var 13 til min konfirmation og startede med at skyde en masse stilbilleder og i cirka 5 år nu, har jeg interesseret mig for film specifikt”, forklarer Lucas. Han lavede sammen med to efterskolevenner et lille produktionsselskab i 2019. ”Det var stort set bare på hobbyplan, men vi lavede en del videoer, reklamer, musikvideoer og sådan noget. Ikke noget, vi fik penge for, men vi fik en masse gode erfaringer og en masse sjove opgaver”.

 

Johanne film.jpg

Andrim på 22 år har ligeledes valgt filmproduktionslinjen grundet lyst og eventuelle fremtidsplaner.

”Jeg har haft lysten til at arbejde med film længe og nu så jeg en mulighed for at prøve det af”, forklarer Andrim. ”Jeg har haft interessen siden 7. klasse, men det var først i gymnasiet, at jeg virkelig fik blod på tanden til at handle på det”.

 

Undervisningen er typisk bygget op omkring, at eleverne selv er ude og arbejde, hvorefter sparringen med lærerene primært består af feedback på produkterne. ”Det er meget learning by doing i grupper og meget lidt tavleundervisning”, udtaler Andrim. ”Det fungerer, og jeg synes, at det er super fedt at arbejde på den måde”.

 

Lucas er ligeledes utrolig glad for undervisningen. ”Jeg er virkelig glad for, at jeg er kommet her. Lærerene er dygtige og kompetente – og de er så gode til at tage hånd om folk de forskellige steder, deres kompetencer er”. Han forklarer derudover, at det er en fin dynamik der er, når niveauet på holdet er varierende og med forskellige erfarings- samt lystniveauer. ”Alle hjælper hinanden og vi løfter projekterne sammen”.

 

Både Lucas og Andrim har dog et ønske om at læse videre. ”Jeg har et stort ønske om at komme ind på NSP her i Århus”, fortæller Lucas. Han har allerede søgt ind 1 gang, hvor han blev afvist. ”Uddannelsen handler om storyteling og produktion i og på forskellige visuelle planer”, fortæller Lucas og uddyber, at det derfor er fedt at have filmproduktion på højskolen, hvor man tager del i alt fra manuskriptskrivning til klipning.

 

”Film i fællesskabets ånd”, griner Lucas, inden han giver thumps up og smutter tilbage til sin gruppe og fortsætter arbejdet med deres kommende kortfilm.

bottom of page