Fællesskab og fitness i en svær tid

Under de mange corona nedlukninger blev fitnessbranchen særligt hårdt ramt. Odder Fitness Center var ingen undtagelse, men formåede dog stadig at holde sig kørende både under og efter pandemien.

Af Victor Bagger Isvik og Magnus Vrang Thomsen

Da den første covid-19 bølge lukkede Danmark ned den 11. Marts 2020 betød det, at flere brancher blev udfordret af de mange restriktioner. Særligt fitnesscentrene blev hårdt ramt, da flere af dem var nødt til at holde centrene lukket for at mindske smitten. 

 

Fitnesscentrene stod også oftest sidst i køen når restriktioner skulle fjernes i takt med at landet blev genåbnet, hvilket skabte stor utilfredshed blandt både fitnessudøverer og ejerer af centrene.

 

Næsten tre år efter den første nedlukning er fitnesscentrene tilbage til deres normale drift uden restriktioner. Vi satte derfor Alex, ejeren af Odder Fitness Center i stævne til en snak om hvordan de mange corona nedlukninger, samt hvordan et selvstændigt fitnesscenter, i en lille by med kun 12.000 indbyggere, overkom de udfordringer som pandemien medførte.

 

Hvilken effekt havde corona på jeres center?

Det havde den effekt at ca. 20-25% af vores medlemmer enten stoppede eller satte deres medlemskab i bero. Vi kunne dog stadig tilbyde udendørs træning, så vi fastholdte faktisk flere medlemmer end de store fitnesskæder gjorde under nedlukningerne. Derfor er der dog stadig mange som ikke har meldt sig ind igen selvom det næsten er tre år siden den første nedlukning. Så vi er stadig ikke kommet helt tilbage efter corona.

 

Er der en forhøjet interesse for fitness efter corona, blandt nogle målgrupper?

Nej, men man kan til gengæld se, at det er den voksne målgruppe, som har sværest ved at komme igang igen. De fleste af vores unge medlemmer er stadig tilmeldt eller tilbage, mens de voksne sidder lidt for godt fast i sofaen.

 

Blev fællesskabet styrket under corona?

Det blev det, fordi der var rigtig mange mennesker der støttede om centret, og uden dem havde vi ikke eksisteret i dag. De der betalte for deres medlemskab under corona nedlukningerne, hvor der var lukket, har fået tilbudt at få pengene refunderet. Det er dog langt de færreste der har gjort dette. Jeg tror, at folk har følt, at de været nødt til at holde hånden over centret, hvis de ville have et godt sted at træne efter corona.

 

Tror du, at der er et bedre fællesskab i Odder, end i større byer?

Fordi det er en mindre by, støtter folk mere op om de lokale tilbud. Dette fitnesscentre er heldigvis ikke en undtagelse. Derfor benyttede folk sig stadig af dette, selvom man var nødt til at træne udendørs, og de var endda stadig villige til at betale fuld pris for det.

 

Er fællesskabet en grund til at folk kommer herud?

Ja, det er det bestemt. Under corona havde folk brug for fællesskab. Det følte de heldigvis, at de kunne få i vores center.

309891260_647859606865852_801302403307318957_n.jpg