Et billigt skud i Århus´ festlige gader 

Århus Festuge har fået byBiehl

Århus til at lave et godt tilbud,

hvor man kan få skudt et hul

i øret til mere end halv pris,

hvilket tiltrækker mange kunder

og skaber travlhed i butikken.

Af Julie Højstrup Overgaard

Når du ankommer til klostergade 1b

i Århus latinerkvarter ser du normalt

en pæn, lille rosa butik med et guld skilt,

hvor der står byBiehl, men i Århus

festuge ser du også en kø af forhåbningsfulde kunder, som er dukket op til et godt tilbud. Den lange kø for andre handlende til at stoppe op og spørge “hvad folk står i kø til?” svaret “billige øreringe” bringer et smil frem på deres læber og de forsætter deres daglige gang. For det er et godt tilbud, når normalprisen for et hul i øret som er 195 kr., er lavet om til 60 kr. Den billige pris tiltrækker cirka 100 kunder om dagen i de syv dage Århus festuge løber af stablen, hvilket også medfører en del ventetid udenfor butikken i de små gader. De fleste kunder står dog i små grupper, så køen summer af småsnak og grin blandt venner, hvilket gør ventetiden i den stille gade lettere. Festugen i Århus er en af Nordeuropas største kulturbegivenheder, hvor man kan opleve kunst og kultur på højt niveau. Den lokker en masse kultur interreserede til byen, men som sagt også handlende, som nyder godt af butikkernes tilbud. 

 

300830084_377464307911352_8630851122484309408_n.jpg

Et billige tilbud som tiltrækker begge køn

En ting som kundekøen har tilfælles er at den udelukkende består af piger, på nær en dreng, han er dog kun med for moralskstøtte til hans veninder. Men spørg man byBiehls butik i Århus´ piercer Paula består cirka en tredje del af festugens klientel af drenge. Dette er dog på trods af at byBiehl efter eget udsagn “laver sofistikerede, feminine, tidsløse og personlige smykker”. Bybiehls brander altså sig selv som et smykkebrand til kvinder. Paula fortæller dog, at brandet har en smule unisex smykker, men hun tror ikke dette har noget at gøre med at en større gruppe af mænd har valgt at få en ørering lavet hos byBiehl denne festuge i forhold til sidste festuge. I følge Paula er det den billige pris som tiltrækker både de mandlige og kvindlige kunder, som hun selv siger det “vi har ufattelige billige priser”. 

304795180_2636463756487497_1843868349689873500_n.jpg

Paula nikker dog genkende til at øreringe til mænd er en voksende trend, og kigger man rundt i gadebilledet i Århusfestuge kan man hurtigt tælle til 10 fyre med øreringe. For eksempel går 21 årige Lukas rundt med en ørering. En ørering han har haft i fem år nu og spørg ham hvorfor han fik en svarer han “jeg syntes at det så fedt ud og det syntes jeg stadigvæk”. Han fik den dog ikke lavet hos byBiehl men til en fest i en brandert. Det var dog ikke kun for sin egen skyld 21 årige Lukas fik den lavet, men også ud fra eget udsagn fordi “folk syntes det er charmerende”. Men det må vel også være en smule charmerende siden så mange både drenge og piger vælger at få lavet huller i ørene, og hvis tendensen forsætter næste år, vil byBiehl´s butik i Århus nok gøre klogt i at lave arrengementet igen til den næste festuge i Århus.