Beklædningsdesign giver elever unik og miljøvenlig fashion

Af Matilde Ekelund Ørnsholt

For hver dag der går bliver kampen for miljøet vigtigere og vigtigere. Der er mange forskelllige måder man kan bidrage til at forbedre miljøet på, for eksempel ved at ændre sine spisevaner, eller ved at rejse mindre og dermed mindske c02 udledningen. En anden måde man kan reducere miljøbelastningen på, er ved at gå i genbrugstøj, eller endda ved at lave sit eget tøj ud af genbrugsstoffer. 

Ellen Lindblad er uddannet inden for design og underviser nu i en række af forskellige design fag på Odder højskole, deriblandt beklædningsdesign.

 

matilde beklædning.PNG
matilde tegning.PNG

I beklædningsdesign giver Ellen sin viden indenfor design videre til de mange unge kvinder der har meldt sig til faget på højskolens efterårs hold 2022. Her får eleverne frit spil til at designe og sy lige det tøj de ønsker sig, samtidig med at de udvider deres generelle viden indfor design. “Jeg mener at de unge mennesker lærer mere om hvor tidskrævende det egentlig er at producere et enkelt stykke tøj, og de vil derfor værdsætte deres tøj mere i fremtiden” siger Ellen, mens hun hjælper en elev med at færdiggøre en top eleven selv har designet.

Ellen nævner også at det lige nu er meget oppe i tiden at lave sit eget tøj, da alle gerne vil skille sig ud, ved at have en anderledes og unik stil. Eleverne i beklædningsdesign har også været heldige i forhold til at finde billigt stof til deres designs, da den lokale stofbutik Frøken Flink desværre måtte lukke og derfor har haft 50% udsalg på alle sine varer. Flere af eleverne på holdet fandt noget fint stof på udsalg, men selv med de billige priser på flot og nyt stof, så var der alligevel en stor del af holdet der valgte at kigge i de lokale genbrugsforretninger efter stof. “Hvorfor skulle man købe noget nyt, når man kan gå i genbrugsbutikkerne og få noget stof der er endnu billigere og som samtidigt er meget bedre for miljøet?”, lyder det fra Amalie som er elev på holdet. Ved siden af hende sidder Emma og nikker i enighed mens hun syer videre på den kjole hun er ved at lave ud af nogle gamle gardiner.